Tuesday, March 3, 2009

2009 DÜNYA SAATİ


Üç yıldır tüm dünyada gerçekleşen ve küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir eylemle yaratabileceğimiz değişimi gösteren “Earth Hour” (Dünya Saati) eylemi tek ve büyük bir sese dönüştü. Son olarak 2008 yılının Mart ayında gerçekleşen eyleme Cumhurbaşkanlarından Belediye Başkanlarına, bireylerden şirketlere varan yelpazede 50 milyon kişi katıldı.

Türkiye’de de WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) öncülük ettiği kampanyaya, 40 büyük firma katıldı, sivil toplum kuruluşlarından ve yüzlerce bireyden destek geldi. Çağrıya kulak veren herkes destekleri ve elçilikleriyle Türkiye’den tüm dünyaya mesajlarını ilettiler.WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ; bu yıl tüm dünyada bir milyon şehrin ve bir milyar insanın katılması beklenen “Earth Hour” (Dünya Saati) hareketinin 2009’da yoğun bir katılımla ülkemizde gerçekleştirilmesi için destek vermek isteyen belediyeleri, tüm bireyleri, kamu kuruluşlarını ve özel sektörü 28 Mart 2009 Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında güvenliği tehdit etmeyen alanlarda ışıklarını söndürmeye ve elektrik kullanımını azaltmaya davet ediyor.

Küresel iklim değişikliği kapımızda,
HEP BİRLİKTE HAREKETE GEÇELİM, BÜYÜK BİR HAREKETİN KÜÇÜK DE OLSA BİREYLERİ OLALIM.

Detaylı bilgi için http://www.wwf.org.tr/ adresini ve kayıt için http://www.earthhour.org/news/tr:tr adresini tıklayabilirsiniz.

No comments:

Plastic bags consumed this year: